Haltermann
Carless

Haltermann Carless appointed Office Profile to bring some vitality back into their new Leatherhead office. The client longed for an attractive office with a number of meeting rooms, offices and an open plan workspace.

£0 Value of refurbishment
0 Weeks on site
0 Number of staff
0 Square feet of floor area

The Brief

Haltermann Carless, a global brand, is a specialist in Petrol racing fuel, hydrocarbon-based products and solvents. They have UK offices in Leatherhead and Harwich.

Their Leatherhead office plays host to 48 employees, spread across 4,000 sq ft. The client contacted Office Profile to design an attractive environment, utilising the interesting shape of the floor to the best advantage. One request was that they needed some form of centralised storage to avoid anyone having to walk too far from their desk. The office features large central roof lights which the client wanted to make best use of.

Our Design Team focused initially on the space planning, plotting where the offices and meeting rooms could be located to make best use of the space available. The large open plan section of the main office with large lighting helped to make the area very open and bright.

What we did

We used partitioning with a dark grey frame, teamed with frameless glass with manifestation to create the separate rooms. The glass partitions would allow the maximum amount of light into the workspace. Throughout the office space we fitted a patterned grey carpet and provided Infinity desks and tables with black goalpost legs to complement the carpet.  We added modesty panels to the Infinity desks which sat in the separate offices.

To fulfil the client’s request for centralised storage, we added a row of back-to-back white cupboards in the middle of the open plan office. To add additional storage, we built a large StorageWall in white. In the teapoint area, we fitted vinyl tiles with a wood graphic. We supplied cupboards in a white gloss and added a black worktop and included integrated appliances to maximise the space.

We feel that we delivered an attractive and light working environment with ample storage that we hope the client and their staff enjoy working in for years to come.