THB Property

Office Profile were approached by THB to fully refurbish their 5 floor building in London. The project had a very tight timescale as they had to vacate their previous location on a fixed date with no room to move on this.

£0 Value of refurbishment
0 Weeks on site
0 Square feet of floor area
0 Number of staff

The Brief

We were tasked with the full scope of works to the building, from the initial strip out to the final furniture installation. There was a complex design brief due to the building being owned by a consortium of 4 business owners with three separate businesses. Each company were to have a separate space and a separate but distinctive design. The general look and feel of the top offices were to be styled very similar to a “New York Attic”, with features such as black desk frames, brick effect walls and dark coloured carpet. However, an IT company occupying one of the lower floors wanted a clean white space with a modern feel – a departure from the darker floors above.

Kitchenettes were installed on several floors, with one having a black worktop with contrasting white cupboards which complement the darker walnut effect flooring and brick effect walls. These were finished off with a blue splashback which matched the velvet like sofas next to the kitchen area.

What we did

Fibreglass brick wall coverings were applied to several areas of the building to give a unique look and feel to the floors and help accomplish the “New York Attic” atmosphere.

We supplied white desks with modern “A” frames along with black conference chairs. The floor was a mix of walnut effect flooring and durable black tiling. The walls were painted white and adorned with 3 large TV screens,  Another part of the work carried out at THB was the full strip out and replacement of their heating system with a new, more efficient, air conditioning system.

One major challenge during the project was the co-ordination of each individual company as they moved into the premises, as there were 3 companies over 5 floors. The project was completed on schedule with all companies relocated in to the premises on time.