West London Waste

West London Waste were relocating from their office in Hounslow to Britannia Court in West Drayton, and they approached Office Profile to design and refurbish their new space. The project involved an open plan office, collaboration points, meeting rooms and breakout areas.

£0 Value of project
0 Number of staff
0 Square feet of floor area
0 Weeks on site

The Brief

West London Waste were situated in the Hounslow Civic Centre offices and they had the desire to acquire a freehold building that they could make their own. They located Britannia Court in West Drayton, which is nestled in a courtyard surrounded by grade 2 listed buildings, and commissioned Office Profile to design and refurbish the new space. The client needed us to manage the project from start to finish and they felt comfortable that with our expertise, we could do this for them.

The brief included a variety of different areas such as collaboration points, breakout areas, a main open plan office, a teapoint, large store room, meeting rooms, reception area and a washroom with a shower. They liked the idea of the design to reflect their industry, to give it an identity, as well as looking smart and contemporary.

What we did

In the open plan office space, we supplied Myriad loop frame benches, Myriad pinnable fabric screens, white pedestals and ergonomic mesh back operator chairs. To form a collaboration point, Office Profile provided a high table with 6 stools upholstered in an assortment of grey and blue fabrics. In the meeting rooms, we included rectangular tables with black nanotech tops and timber legs and several Orte chairs which were upholstered in green and grey fabrics.

We installed glass partitioning with manifestation to form the walls for the meeting rooms and offices, and in two of the meeting rooms we fitted sliding folding walls to enable the spaces to be made larger if needed. At the teapoint, we fitted light grey kitchen units with integrated appliances and a bespoke printed glass splashback. There were several seating options in this space such as a VooVoo seater, upholstered pouffes and Orte skid-based chairs. We designed a bespoke wall feature in the form of a pinnable relief map to exhibit the company’s achievements and to inject some uniqueness into their new office space.